New Kids on the Block måste väl ändå vara pojkbandens pojkband, det var med dem som hela den här grejen med pojkband föddes. Jag var ung då när de hade sin storhetstid och det har definitivt satt sina spår. Jag skulle aldrig drömma om att avskriva ett pojkband som något dåligt för jag vet hur det är att vara att tapetsera sitt rum med planscher och vara dödligt kär i sin idol och drömma om att en gång få se dem stå på scenen.

Hade jag inte varit ett fan av New Kids on the Block när det begav sig hade jag kanske inte uppskattat den show som jag ser nu så här drygt 20 år senare och jag har svårt att tänka mig att de vinner några nya fans men de lämnar nog inte några gamla fans besvikna. De bjuder på allt det man kan vänta sig; synkroniserad dans, bara bringor, falsettsång, klädbyten och en massa konfetti. Joey McIntyre och Jordan Knight är de klarast lysande stjärnorna och de som besitter de bästa rösterna av de fem, men så har det ju alltid varit så det kom inte direkt som någon överraskning. Vi får höra gamla låtar, nya låtar och lånade låtar. De vågar sig på att göra covers på allt från pojkbandskollegorna i Take That, Backstreet Boys och One Direction till George Michael och Prince. Jag har kul där jag står bredvid två av mina barndomsvänner som jag inte sett på alldeles för länge!

Efter spelningen fick jag frågan ”Var det som back in the days?” av en kompis som inte var på plats. Jag var tvungen att fundera ordentligt på det och jag vet inte om jag har något bra svar ännu. Kanske är det ordet jag söker efter ”vuxnare”? Det är inte utan att jag tycker att det känns lite mognare och lite vuxnare. Med tanke på att alla medlemmar i bandet faktiskt passerat 40 så är kanske det ganska så självklart. Något som definitivt inte förändrats är kärleken som bandet hyser till sina fans och vice versa. Tydligast blir väl det när massor av skyltar med ordet ”Forever” skrivet i mitten av ett hjärta hålls upp under I’ll Be Loving You (Forever). Känslan jag får är att New Kids on the Block inte bara gör det här för att tjäna pengar utan för att de faktiskt tycker det är roligt.

Låtlista
Crash
Remix (I Like The)
Summertime
You Got It (The Right Stuff)
The Whisper
Survive You
Didn’t I (Blow Your Mind This Time)
Valentine Girl
If You Go Away
Single
Block Party
Tonight
I’ll Be There
Back For Good
Rock DJ
Careless Whisper
Faith
Kiss
Dirty Dancing
I Want It That Way
Story of My Life
Please Don’t Go Girl
Step By Step
Cover Girl
Games
I’ll Be Loving You (Forever)
Hangin’ Tough

John Mayer, Ericsson Globe, Stockholm, 2014-06-12
The Jamhouse Riot, ACE, Stockholm, 2014-04-25

Pin It on Pinterest

Share This