Nu är det dags och in på scen kommer äntligen Noice Forever.
När jag såg originalbandet Noice sist så var jag ung, det måste varit cirka 30 år sedan. Då åkte alla ungdomar till ett ställe som hette Stallet. Mängder med raggarbilar och bussar åkte dit, det låg ett par mil söder om Kalmar ute i skogen. När jag står här på Palace så befinner jag mig i minnet på Stallet och tycker synd om dagens ungdomar i Kalmar. Det finns inte något liknande för dem idag.

Noice Forever levererar verkligen på scen. Basisten med sin underbart sköna stil och gitarristen är kul att se. Marcus Öhrn sjunger väldigt bra och från där jag står så kan det lika gärna vara Hasse som sjunger. Trummisen, Fredrik, kliver på slutet fram för att sjunga lite även han. Keyboardisten är suverän på Romans för timmen. Det är kul, det är ös, det är bra, det är nostalgi och jag är femton år igen.
De flesta på Palace är yngre men de kan varenda låt. Jag och några andra fossiler sjunger med och står med ett fånigt leende på läpparna.

Vi får naturligtvis alla de låtar vi vill höra och de är precis lika bra som när de kom ut på skiva. Fredrik kör talsången i Varför just jag? Marcus tittar ut i publiken och den tjej han tittar på när han sjunger: “Du vad vet jag om dig? Varför tänder jag på dig?” ler lyckligt.
Låten Du lever bara en gång blir aningen för lång men det gör ingenting med budskapet att vi lever bara en gång så det gäller att ta vara på nuet och leva som vi vill. Marcus sträcker fram micken till några i publiken som får göra sina röster hörda.
När låten Jag vill inte va´ (som alla andra) spelas så kommer synen för mig när min minsting står i skolan och sjunger den låten inför hela skolan.

Jag är lika såld nu när jag i snöfall går hem som jag var första gången jag hörde riktiga Noice. Jag skänker mina tankar till Hasse, Freddie och deras anhöriga. Så tragiskt att det gick som det gjorde. Men de var med där på scenen. I form av två stora planscher på dem som hängde på varsin sida över scenen. Mycket fint gjort av bandet.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Grammisgalan 2010, Münchenbryggeriet, Stockholm 2010-01-15
Europe, Hovet, Stockholm, 2009-12-28

Pin It on Pinterest

Share This