När ridån öppnas och trion kliver ut på scenen känner jag det välbekanta pirret i magen. Det här kan bli riktigt, riktigt bra. Jag tjuvkikar lite på låtlistan, drar en suck av lättnad och fokuserar sedan på att lyssna på May Seem Macabre som är första låt ut. Efter att ha rivit av It Don’t Move Me, Eyes och senaste singeln Second Chance kommer det som blir kvällens höjdpunkt för mig. Dig A Little Deeper. Vilken låt! Ibland behövs det helt enkelt inte mer än tre killar och ett gamalt garage för att skapa magi. Vid första genomlyssningen av senaste plattan tyckte jag att varje låt var den bästa. Vid andra genomlyssningen bestämde jag mig för att Dig A Little Deeper var plattans bästa spår. Nu tycker jag att det är årets bästa låt.

Någonstans här tappar jag fokus på att fånga det jag ser på papper och står bara och tittar på det som händer på scenen. Ömsom bländas jag av strålkastarna, ömsom överraskas jag av Peter Moréns små skutt som plötsligt blir till jättehopp. Tråkigt har jag bara vid ett tillfälle och det är när I Know You Don’t Love Me håller på någon minut för länge. Allt sitter kanske inte klockrent ännu men det är riktigt lovande. Som jag önskar att jag skulle få se Peter Bjorn and John fler gånger under den här turnén…

Även om resten av Sverige inte verkar ha fattat grejen med Peter Bjorn and John så har publiken på Strand definitivt gjort det. Något som blir extra tydligt under det femte (!) extranumret, megahiten Young Folks, då scenen stormas av dansande publik som sedan ytterst motvilligt tvingas lämna över scenen åt bandet igen. Det är vid sådana tillfällen som jag känner att det är helt fantastiskt att extraknäcka helt gratis som musikskribent!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

IAMX, Babel, Malmö, 2011-05-14
The Haunted, Mejeriet, Lund, 2011-04-08

Pin It on Pinterest

Share This