Spelningen inleds lekfullt med ledmotivet till ”Fem myror är fler än fyra elefanter”
De 3 bandmedlemmarna blir nu synliga och de sjunger/bokstaverar Peter Jöbacks namn, som lyses upp i en neonskylt bakom dem. De sjunger/bokstaverar lika lekfullt som ”Fem myror..” brukade göra.
Låten går sen över till En sensation och Peter gör entré. Det har nu gått 20 år sen Peter första gången uppträdde med den på Melodifestivalen och Peter delar gladeligen med sig historier om det uppträdandet. Det blir starten för en rad anekdoter som Peter delar med sig av. Han bjuder verkligen på sig själv, vågar skämta om sig själv.

Kvällens låtar är främst från hans tre album, East Side Stories, Människor som du och Jag och Det här är platsen. Men vi får även höra låtar som Guldet blev till sand, Hollow, I don’t care much och hans nya singel Inte redo än.

Peter hade även en liten omröstning inför kvällens spelning, där man kunde rösta fram 5 låtar man vill höra på spelningen. Vinnaren blev Stockholm i natt och det var verkligen en vinnare, hela Cirkus står upp.
Kvällen med Peter Jöback blev en lugn tisdag kväll, precis en sådan kväll man kan tänka sig behöva ibland, jag lämnar Cirkus vandrande ut i Stockholmsnatten som känns lite ljusare trots det mörka höstrusket.

Kvällens bästa låtar:

Jag personligen tycker att hans cover på Chris Isaaks, Wicked Game är så bra, på skiva så är duetten tillsammans med sångerskan Sia, men Charlotte (på sång och gitarr) gör minst lika bra! låten gör sig riktigt, riktigt bra live. Guldet blev till sand känns i hela kroppen, som tillsammans med Stockholm i natt, gick hem allra bäst hos publiken.

Här kan ni se bilder från kvällen Här

 

Sabaton, Mejeriet, Lund, 2010-10-29
Europe, Gröna Lund, Stockholm, 2010-09-17

Pin It on Pinterest

Share This