Popcirkus är egentligen ett rätt märkligt koncept. Ta ett gäng etablerade artister, blanda in några up and coming, toppa med två rutinerade programledare och hiva in allt på Stockholms största klubbscen där artisterna blir intervjuade i soffor, ett popkryss ska fyllas i under programmets gång och ett återkommande inslag har en apa i huvudrollen. Fler än jag som får vibbar från 80-talet, typ Razzel eller Nöjesmassakern..?

Men det är bra vibbar!

Det sista landet behöver är ännu ett program där det blir några artiga frågor från programledaren och sen spelar bandet singback inför sittande studiopublik…

På Popcirkus är det lite mer levande, Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen drar sig inte för att improvisera när tillfälle ges och att tussa ihop Laleh och Sébastien Tellier i soffan för att göra en festivalaffisch fick åtminstone mig att höja på ögonbrynen när Laleh glatt bubblade på franska med fransmannen. Minsann!

Laleh, ja. Hon är först ut på scen med Simon Says, Big City Love och Bjurö Klubb från nya skivan och det var inga problem att utse henne till gladast under kvällen – hela hon var ett enda stort leende på scen. Förra året var hennes enda konsert på Dalhalla, men nu är det alltså dags för henne att ge sig ut på vägarna igen.

På barscenen hittade vi Christian Walz i väntan på den galne fransmannen. What’s your name och Hello serverades innan han hamnade i soffan och erkände att han varit på scrapbook-kurs! Men det visade sig att hans omdöme ”Vad är det som tar sån tid?” lika lätt kunde användas av hans flickvän på hans tid i studion.

Innan den galne fransmannen dök upp ställde sig Lasse Lindh mitt på golvet bland publiken och rev av – Genie In A Bottle..? Våldsamma kast här idag minsann.

Okej, dags för mannen med golfbilen från Eurovision Song Contest! Första intrycket är att jag återigen blivit förflyttad till 80-talet med två grabbar på keyboard och en tredje bakom synthtrummorna tillsammans med musik som gör 80-talsvibbarna kompletta. Tellier själv rockar loss på en gitarr.
Ljudmattorna de rullar ut är minst sagt maffiga med ett drivande trumbeat som får de flesta i publiken att gunga med, även om merparten av oss inte begriper ett ord av texten.

Givetvis kommer Divine som han tävlade med i ESC, dock utan vare sig golfbil eller heliumballong den här gången. Men jublet från publiken fanns där i alla fall. Tillsammans med de två tidigare låtarna, Kilometer och La Ritournelle, gör det att jag inte kan bestämma mig för om han bara driver med oss eller om han är en våldsamt begåvad låtskrivare – han uppför sig lite annorlunda mest hela tiden. Även i intervjun i soffan kommer de bisarra svaren svävande som om han inte hade helium utan något sötare i den där ballongen…
Men musiken är cool, jag är inte världens största fan av electronica, men detta går hem!

Men jag kan inte för mitt liv bestämma mig för om det verkligen var Sébastien Tellier på scen… Var det inte han Lebowski..? Ni vet han, The Dude..?

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Popcirkus, Debaser Medis, Stockholm, 2009-02-11
En afton med Bruce Springsteen, Debaser Medis, 2009-01-29

Pin It on Pinterest

Share This