Jag kan utan tvekan säga att jag fick alla mina förväntningar bekräftade med råge, med sitt speciella scenspråk, utstrålning och originella röst dominerar Love Andersson scenen men smälter ändå in i tillsammans med resten av bandet och bildar en helhet. Ljussättningen är nog en av de snyggaste jag sett på en klubbspelning någonsin och den passade så himla bra in med Port Noirs annorlunda musik.

Nej, det var inte fulländat, det saknades lite tajming och var kanske inte riktigt så tajt som man kan önska genom hela spelningen. Bristerna kan visserligen bortförklaras med ett havererat ljudkort och att de faktiskt knappt stått på scen tillsammans. Skavankerna är också så pass små att de är knappt märkbara så helhetsintrycket dras inte ner nämnvärt.

Musiken är väldigt svårdefinierbar, omöjlig att genreplacera och publiken får ett gäng olika intryck kastade över sig. Svackorna uteblir i princip helt under kvällen men höjdpunkterna är många, Sun Dé Man är ju en grymt bra låt som passar finfint live men In This Void och framförallt Tide är kvällens bästa.

Det är i alla fall ingen som helst tvekan att Port Noir har något stort på gång och jag hoppas att de får det genomslag som de förtjänar.

 

 

Invigning, Tele2 Arena, Stockholm, 2013-08-24
Cajsa Siik, Debaser Strand, Stockholm, 2013-08-14

Pin It on Pinterest

Share This