En mopedturné med Plura, något bröllop och några obskyra ställen som t.ex. Kackelstugan. Pugh är avslappnad och bjuder verkligen på sig själv när han står på scenen. Nu får vi en härlig Spårljus som är en låt om frihet, en Mc, en tjej och en kille. Tätt efter den kommer den underbara låten Hare nu så bra från nyaste plattan Vinn hjärta vinn.
Pugh står och slänger med armarna som en liten gosse på scen och berättar om en turné med Bernt Staf uppe i Norrland. Hur de satt i bilen många timmar eftersom det var 40-50 mil mellan varje ställe. De fick inget gage men full tank. Pugh tyckte inte att han hade någon riktig hit vilket Bernt hade med sin låt Familjelycka. Ja, skrek en kvinna ur publiken och fortsatte, “Hur gick den nu igen?” Skratt från resten av publiken. Pugh försöker fortsätta berätta om sin resa men kvinnan ger sig inte så Pugh blir tvungen att köra lite av den låten också. Hur som helst så hade de skittråkigt där i bilen och medan Bernt låg under sin visfilt som det kom korta snarkningar ifrån satt Pugh och löste korsord. Han sa till Göran Persson, som också var med i bilen, att han hade en jävligt bra låt men ingen text till den. Ingen text ingen låt, sa Göran. Pugh tjurade till och fortsatte med sitt korsord. Då hörs det från filten: “Jag är en liten gosse ifrån staden som har åkt till landet hela dagen. Jag ska gå till kossorna i hagen, för att se om dom har mjölk i magen.” Bernt hade tagit sig ur visfilten och drog på sig viskepsen istället. Pugh sa: “Vad ska du göra sen?” Bernt svarade: “Plocka blommor åt en vän.” Så blev låten Jag är en liten pojk till. Sen får vi den låten och stämningen är hög på Kackelstugan.

Pugh pratar otroligt mycket på den här konserten och det är riktigt roligt att få lite inblickar i hur hans resa varit. Här fortsätter han och berättar lite om bandet Rainrock. Hur ingen på den tiden alls fattade vad de höll på med. Han skrev en visa till vännen och trummisen Bo Frölander då han faktiskt inte trodde att han skulle leva så länge till. Visan om Bo studsar mellan väggarna i den underbara ladan.
Pugh börjar nu köra slide på gitarren och förklarar att det är mycket coolare att använda sliden sakta så man får fram vibratot och vi får oss en lektion i hur man gör. Kvinnan i publiken, som nog gärna skulle vilja ta över showen, skriker att de artister som kör slide snabbt inte får några tjejer. Jag undrar för mig själv om det bara är killar som lirar gitarr. Nåväl, Pugh kör låten Bolla och rulla. Pugh vill nu ha en liten paus och delar av publiken behöver gå på muggen och köpa lite att dricka.

Pugh börjar andra setet med ett underbart munspelande där han varvar två olika munspel med varandra och fram växer låten Jag har en guldgruva. Snabbt går han sedan över till Mitt bästa för dig. Här följer en låt som jag tyvärr inte kan titeln på.
Nu följer låten Surubaya Johnny som, om jag fattat det hela rätt, skrevs av Berthold Brecht som Pugh tolkade till svenska. Låten har även varit en duett med Joakim Thåström.
Nu ska det bli allsång på Kackelstugan men vi ska bara sjunga en enda bokstav och det är “I”. Naturligtvis är det låten Finns det lite stolthet kvar finns det också hopp om bättring.
Pugh lämnar scenen men kommer snart tillbaka och ger oss en sanslös version av Hog Farm. Sonen kom även han upp på scenen en stund. Pappa Pugh kanske fick sig lite skäll av sonen efter spelningen. Pugh berättade i början att sonen brukar säga: “Pappa, nu pratade du för mycket igen.”

Kvällen var en utav de bästa hittills den här sommaren för mig.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Hasslöfestivalen, Hasslö, 2009-07-11
Thåström - Anna Ternheim - Freddie Wadling, Långholmsparken, Stockholm 2009-07-03

Pin It on Pinterest

Share This