Kvällen inleds av värdinnan Linda Sundblad som framför ett medley av låtarna som är nominerade till Årets svenska låt; Keep On Walking, Unstoppable, Manboy, Nothing Without You och Från och med du. Följaktligen är det också Rockbjörnen för Årets svenska låt som är först att delas ut. Den lycklige vinnaren heter Oskar Linnros som tackar de som röstat och sin syster. Sedan följer kategorin Årets konsert som kammas hem av tyska Tokio Hotel som också står bakom Årets utländska låt – World Behind My Wall. Den första ”akten” avslutas med ett framträdande av The Ark. Att den hör kvällen är en hyllning till livemusiken märks tydligt nu. De hinner riva av låtarna Take a Shine to Me, Superstar och Calleth You, Cometh I innan sångaren Ola Salo river trumsetet och avslutar minispelningen.

Näst på tur att dela ut pris står Carl Bildt och Maria Wetterstrand. Frågan innan kvällen är – vad ska Calle Bildt ha på sig??? Ni minns väl ”råttkavajen” han bar under en Grammisgala för något år sedan? Han gör oss inte besvikna, både han och Maria kommer ut på scenen iförda varsin ”råttkavaj”. Jublet från publiken blir minst sagt stort! Nåväl, för att återgå till priserna. Rockbjörnen våra folkvalda politiker är på plats att dela ut går till Årets livegrupp. Björnen hittar nytt hem hos Kent, för kvällen representerade av Sami Sirviö och Markus Mustonen. De passar på att tacka sitt crew, mamma, pappa, syrran och bandet. Och bandet. De verkar väldigt nöjda med att få ett pris som hyllar dem som liveband. Ut på scenen skrider sedan Nour El-Refai som ska dela ut pris till Årets kvinnliga liveartist. Som segrare står Robyn som dessvärre inte alls befinner sig i Stockholm den här kvällen utan någonstans i Tyskland. Via en förinspelad hälsning hälsar hon att hon är väldigt glad och väldigt tacksam. Kvällens andra livespelning bjuder Eric Saade på. Jag skulle ljuga om jag sa att jag gillar honom. Ungefär ett halvår har gått sedan Melodifestivalen och Manboy har inte hunnit bli bättre på den tiden… Sorry Eric!

Akt tre inleds av Jerry Williams som är på plats för att dela ut det nyinstiftade priset Årets festival. Bäst i år har Peace & Love varit enligt Aftonbladets läsare. Jag är benägen att hålla med. Kanske för att jag faktiskt var på plats och jobbade för festivalen?! Nästa kategori är kora en vinnare i är Årets genombrott. Prisutdelaren heter Tove Styrke och hon är väl mest känd som Idol-Tove. Priset tas emot av en mycket nöjd Oskar Linnros som därmed kan gå hem med två björnar. Mest jubel fick dock avslöjandet om att Oskar är singel… Innan det är dags för nästa lilla paus framför Tove Styrke sin debutsingel Million Pieces.

Den sista Rockbjörnen som ska delas ut går till Årets manliga liveartist. Josephine Bornebusch är på plats för att dela ut priset men vinnaren Lars Winnerbäck är det inte. Avslutningen av festligheterna står Hoffmaestro & Chraa för. Och med det tackar Rockbjörnen för sig. Jag hoppas vi ses igen nästa år!

Årets kvinnliga liveartist: Robyn
Årets manliga liveartist: Lars Winnerbäck
Årets livegrupp: Kent
Årets konsert: Tokio Hotel
Årets festival: Peace & Love
Årets svenska låt: Från och med du – Oskar Linnros
Årets utländska låt: World Behind My Wall – Tokio Hotel
Årets genombrott: Oskar Linnros

Europe, Gröna Lund, Stockholm, 2010-09-17
The Human League, Forever Young, Gävle, 2010-08-20

Pin It on Pinterest

Share This