Ryktet säger att Debaser är utsålt. Jag tror på det ryktet, det är verkligen fullproppat och extra svettigt i lokalen. Hur killen som har på sig både mössa och halsduk överlever är ett mysterium för mig. När Royal Republic går ut på scenen utstrålar de ett självsäkert lugn. Det finns nog knappt något som kan rubba det här gänget när de väl sparkat igång en spelning. Kort sagt, de levererar. Gillar man bara musiken Royal Republic spelar så har man inte tråkigt en sekund av deras spelningar.  Det idoga turnerandet har definitivt gett resultat.

Det är utmattande att se Royal Republic live. Det känns lite som att bli överkörd av ett tåg. Till och med det som ska vara ett akustiskt set är ösigt! Det är inte en lugn stund utan de lägger i högsta växeln och gasar från första till sista låt. Den här kvällen är tre nya låtar inpetade i låtlistan, Be My Baby, You Ain’t Nobody och Home To Me. Det låter lovande! Av den övriga publikens reaktioner så håller de flesta med mig. Den låt som det skriks mest efter är dock Full Steam Spacemachine. Till sist får publiken gehör för sin önskan och bandet tackar för sig med just den låten.

Jag hade gärna sett att jag höll den där uppföljaren i min hand just nu. Visst förstår jag att det gäller att smida medans järnet är varmt. Skriker tyskarna efter fler spelningar så är det förståeligt att det blir så. Men ändå. Lite egoistisk kan man väl få vara? Jag har hunnit se Royal Republic showa vid ett antal tillfällen nu och jag hade så gärna velat höra en massa nytt material. Hade det här varit första gången jag såg Royal Republic hade jag definitivt gått härifrån nyfrälst. Nu får jag kanske kalla mig återfrälst? För det är omöjligt att inte gilla det här bandet!

Låtlista
The Royal
The President’s Daugther
Good To Be Bad
The End
Underwear
Be My Baby
Cry Baby Cry
Walking Down The Line
I Must Be Out Of My Mind
OIOIOI
21st Century Gentlemen
You Ain’t Nobody
All Because Of You
Tommy-Gun
Extranummer
Home To Me
Full Steam Spacemachine

Moneybrother, Skottvångs Grufva, Mariefred, 2011-10-08
Eldkvarn, Kalmarsalen, 2011-09-29

Pin It on Pinterest

Share This