När jag kliver in genom dörrarna står redan förbandet på scenen, idag i form av Jonna Lee. Jag har aldrig hört talas om henne tidigare men jag sorterar snabbt in henne i facket ”ung-tjej-med-massor-av-talang”. De senaste åren har det dykt upp massor av talangfulla tjejer på den svenska musikscenen och Jonna Lee måste definitivt räknas med i den skaran. De två låtar jag hinner höra ger mig kanske inte så mycket mersmak men jag är beredd att ge henne en chans till om tillfälle ges.

Cirkus är i mina ögon en av de bästa konsertlokalerna i Stockholm. Det är alltid fantastiskt ljud och ljus och den här kvällen är inget undantag. Den här kvällen är det framförallt ljuset jag gillar, det går i regnbågens alla färger. Fler konserter borde läggas här men jag kan tänka mig att det är svårt att klämma in i det hektiska schema med musikaler och andra föreställningar som också huserar här.

När Salem kliver ut på scenen fångar han publiken direkt. Och jo, jag känner hur stressen jag tidigare kände av rinner av mig och jag står plötsligt med ett fånigt leende på läpparna konserten igenom. Första låten blir Twelve Fingers, som doftar riktigt mycket 80-tal, hämtad från nya plattan Astronaut som släpptes i mars . Trummisen Nils, vars efternamn jag tyvärr inte uppfattar, fyller tydligen år och firas med en applåd från publiken och en puss från Salem innan det är dags för ytterligare en låt från senaste plattan, Cold Shower. När den gamla hiten Good Song spelas mottas den givetvis med visslingar, jubel och massor med applåder. Och självklart blir det också allsång! En låt som får ännu mer jubel är It’s Only You (Part II), en låt som enligt mig är något av det vackraste som någonsin skrivits. Vi bjuds på en bra mix av gamla och nya låtar, och får till och med höra en alldeles färsk låt som handlar om hemlängtan.

Salem verkar vara på ett alldeles strålande humör och när han inte spelar gitarr eller piano så skuttar han omkring på scenen som en yster kalv på grönbete. Publiken följer också hans minsta vink och både applåderar, vinkar och hoppar på hans uppmaning. Golvet skakar och jag tror nog att Cirkus flyttas några centimeter ikväll. När bandet drar igång introt till Roxy blir min kväll fullkomlig, låten har gått på repeat hemma hos mig sen jag hörde den första gången! Jag blev knockad av den direkt och jag kan faktiskt inte sluta lyssna på den. Kvällen kan nog inte sluta på ett bättre sätt tänker jag när jag dansar runt inne på Cirkus och det är med tonerna till Roxy ringandes i öronen jag åker hemåt i Stockholmskvällen; väldigt nöjd och belåten!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

I Are Droid, Debaser Medis, Stockholm, 2009-04-17
Maia Hirasawa, Chinateatern, Stockholm, 2009-04-08

Pin It on Pinterest

Share This