Det är absolut inte dåligt, det är en av kvällens bästa spelningar och säger väl kanske mer om vilka förväntningar jag hade på bandet. Ljudbilden är tyvärr grötig och Nils Mesekes brutala growl drunknar ibland i musiken, vilket givetvis drar ner helhetsintrycket en del. Kvällen till ära hade man också med sig stråkar på scen, med väldigt blandat resultat. Stundtals så hade bandet uppenbara problem med att interagera stråkarna i sitt framförande, men man fick ordning på det efter ett tag och stråkarna blev ett festligt inslag i konserten.

Septekhs visuella intryck håller toppklass, vita skjortor och fräsiga mustascher är ett originellt inslag på metalscenen och man klarar av att göra det festligt utan att det blir tragikomiskt. Energin och utstrålningen bandet har kompletterar både det visuella och musiken på ett fantastiskt sätt och ökar nivån på spelningen.

Låtmässigt fanns en hel del höjdpunkter som Vlad Tepes (även om jag gärna hört den utan stråkar), Superheated Liquid Core(om jag uppfattade låttiteln korrekt) och konsertens bästa Burn it to the ground är tre låtar som höjer sig över de andra låtarna. Samtidigt tycker jag att man hade en hög lägstanivå och de dalarna uteblir.

Sammanfattningsvis så var det en bra spelning, helheten sänktes dock lite av dåligt ljud och svårigheter att till en början integrera stråkarna i setet. Utstrålningen, kraften och scennärvaron tar upp konserten till höga höjder även om bandet inte når upp till mina orimligt(?) höga förväntningar.

Sterbhaus, Sthlm Thrashfest, Bryggarsalen, Stockholm, 2013-10-12
Warheim, Sthlm Thrashfest, Bryggarsalen, Stockholm, 2013-10-12

Pin It on Pinterest

Share This