Snowstorm startades 1976 av Lars “Dille” Diedricson, Peter Nordholm, Torben Ferm och Micael Serenban. Torben Ferm, Micael Serenban är fortfarande kvar medan Johan Herlogson kom in 1989 och Mats Bernhardsson 1996.
När jag anlände så var det inte så mycket folk fast klockan var närmare tolv på natten. En kvart senare var golvet fyllt med dansande och klappande människor fulla av sommarnatten samt några av något annat. En kille syntes mer än någon annan då han var klädd i en gräslig klänning och jag ljuger inte när jag skriver att han inte passade så bra i långklänning. Hoppas inte att vigseln skulle ske dagen efter för hans och brudens skull.
Natten började med låten Midnattsboogie och Mats skrek “Hej Borgholm! Nu har vi åkt ända från Göteborg för att träffa er så nu kanske ni vill följa med oss till Avenyn?” Publiken är taggade och skriker samstämmigt “Ja!” Därefter följde naturligtvis Vårstämning. Jag stod där med min kamera runt halsen och tänkte tillbaka på högstadietiden då de här låtarna snurrade om och om igen. Året jag slutade nian blev låten Sommarnatt till och den dansades det vilt till på discona.
Nästkommande två låtar den här natten är jag osäker på men jag tror den ena var Tillbaka igen.
Efter många år utan en platta så spelade de år 2006 in albumet 1000 dar och från den fick vi höra Allt alla andra flickor kan. När jag sen hör låten om Marie försvinner mina tankar iväg om att det inte alls är lika många tjejer som skriver låtar med killnamn. En liten fundering bara innan Harrys brakar loss i en fartfylld Hon älskar snabbt.
Hur började då Snowstorms resa? Jo, med låten Sommarnatt som den här natten lyfte taket på Harrys och säkerligen fick många att minnas just 80-talet.
Som avslutning ställde sig trummisen upp medan hans trumpinnar fortfarande glödde snabbt på skinnen för att ta sig sedan ett rejält hopp över hela batteriet och landade snyggt framför de andra tre för att tacka och bocka djupt.
Jag kilade ut till bilen och konstigt nog kändes inte skallvärken jag hade innan på kvällen alls lika tung och luften kändes behagligare. Snöstormen drev kanske bort den kvalmiga åskvärmen. Låt oss hoppas det.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Status Quo, förband The Refreshments, Slottsruinen, Borgholm, 2009-07-17
Tomas Ledin, förband Caroline Af Ugglas, Slottsruinen, Borgholm, 2009-07-15

Pin It on Pinterest

Share This