De kommer in på scenen och levererar vansinnigt bra. Folk buggar, klappar, sjunger och jag är nästan rädd att de renoverade väggarna ska rasa ihop. De lägger ribban otroligt högt för Status Quo. Jag kan tycka att mycket har förändrat sig på 20 år, men som de skriver på sin hemsida “Skriva en bra låt, leverera den på ett övertygande sätt. Spela in en killerplatta. Åk ut på turné och vält ställena. Hämta hem guldplattan.” Det är ju faktiskt precis som för 20 år sedan. Jag kan bara konstatera att det de gör håller fullt ut och att de äger scenen. Spelglädjen är hög och glädjen hos publiken är om möjligt ännu större. Ett riktigt partyband som får alla att dansa.

Efter en bra stunds ombyggnad av scenen för kvällens huvudband så kommer de in. De vet hur man gör, de har gjort det förr och de gör det igen. Rykande gitarrer bombarderar oss så vi blir helt matta och stumma. Okej, att de funnits med länge, att de egentligen är äldre gubbar som många kanske glömt bort mer eller mindre. Eller i alla fall inte lyssnar på så värst ofta, men när de står här faller man tillbaka in i den gamla rocken och mer eller mindre glömmer dagens artister för ett tag. Startskottet går med Caroline som tätt följs av ett par låtar varav den ena är The wanderer. Med ett sanslöst ös rullar den ena låten efter den andre. What you´re proposing, Backwater, The oriental, Creepin up on you, Living on an island. Det finns inte mycket tid över för något mellansnack och när låten In the army now rockar loss är inte en mun tyst. Ruinen omvandlas till allsång i ruinen med Status Quo. Helt galet bra! Ensam på scenen befinner sig nu trummisen med ett trumsolo och trumpinnarna ryker omkring honom. Det blir röj på scenen och vi får oss ett ljusspel som inte går av för hackor.

Det verkar som om de är födda på en scen och alldeles självklart ger de oss mer än vad vi tål medan svetten lackar på oss. Ett ljuvligt gitarrintro ljuder och naturligtvis är det Down, down vi hör. Whatever you want som snabbt övergår till Rockin´all over the world. Vilken kondition de måste ha de som befinner sig däruppe på scenen. Nu är vi framme vid sista låten för den här kvällen med Status Quo och bedövad av gitarrer tar jag mig ut ur ruinen till tonerna av Rock´n roll music.

Härligt med en skön nostalgitripp och jag sätter mig mer än nöjd i bilen för att köra hem.

Bilder från konserten med The Refreshments finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Bilder från konserten med Status Quo finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. Till galleriet

Bergkvara Water festival, Bergkvara, 2009-07-18
Snowstorm, Harrys, Borgholm, 2009-07-20

Pin It on Pinterest

Share This