När jag klev in på Harrys i Borgholm så trodde jag att jag skulle få se Christer Sandelin, men så blev det inte. In på scen kommer Tommy Ekman med band och berättar att deras vän Micke “Syd” Andersson ska stå bakom micken istället för Christer Sandelin. Sedan välkomnas Micke in på scenen.
Micke “Syd” var Gyllene Tiders trummis så det här kan bli spännande tänkte jag.
Micke välkomnades in på scen och verkade taggad till max, Han spexade runt både framför scenen som på den.

Vi fick oss en blandning av både Styles och Gyllene Tiders låtar.
De inledde med Gyllene Tiders Ljudet av ett annat hjärta som snabbt följdes av Styles Fantasi.
Publiken verkade inte bry sig om att det inte var Sandelin som stod framför dem utan sjöng glatt med i alla låtar som framfördes. Vi fick även höra Flickorna på TV2, en härlig Dover-Calais, som jag älskade den låten för många år sedan, Tommy gav oss sin Hänger utanför din dörr, Tylö Sun, (Kom så ska vi) leva livet, Vill ha dig och Ögon som glittrar.
De hann inte av från scen förrän de efter inrop även spelade Sommartider.

Det var verkligen roligt att få höra de gamla favoriterna från förr. Jag minns tydligt hur jag satt på mitt flickrum, framför stereon med de här plattorna framför mig. Undrar hur de stackars vinylplattorna ser ut idag? Säkert en hel del repor i dem.
Micke “Syd” gjorde en beundransvärd insats som inhoppare och frågan är om inte Style helt enkelt blev bättre än vad de är i vanliga fall. De borde nog satsa mer på att köra det här stuket.

Det är nostalgi på hög nivå. Men även om publiken på Harrys verkade helnöjda så är inte jag övertygad om att de idag skulle slå utan de här låtarna. Men det var riktigt kul!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Ulf Lundell, Slottsruinen, Borgholm, 2009-08-05
Kalmar Stadsfest, 2009-08-06 - 2009-08-08

Pin It on Pinterest

Share This