Anledningen till att bandet spelar denna fredagskväll är att man nyligen släppt singeln City Lights Out, som faktiskt blir kvällens bästa nummer. Den sjuttiotalsdoftande låten går hem hos mig, de relativt simpla men extremt sköna basgångarna stärker effektfullt en låt som andas mycket så mycket mer än källaren på ACE.

Det är överlag en tajt och musikaliskt intressant prestation bandet levererar, dynamiken är fin och publiken ges god variation även inom låtarna. Visst blir det lite småfel här och där men dessa är knappt märkbara och man tar igen det med härlig energi och en fin kontakt med publiken. Måste även slå ett slag för Patrik Liljegrens (gitarr) scenspråk som visar en energifylld men ändå introvert historia som lever ett eget litet liv, befriande och återhållsamt i en knasig men underhållande symbios som fungerar.

Överlag är konserten riktigt trevlig, publiken ger bra gensvar och det är bra drag även om det mattas av ju senare klockan blir. Vissa saker drar visserligen ner helhetsintrycket något, som t.ex. det usla tempot mellan låtarna, men viljan, energin och den höga kvalitén på materialet skapar ändå en gedigen och trevlig kväll.

 

New Kids on the Block, Annexet, Stockholm, 2014-05-06
Degradead, Göta Källare, Stockholm, 2014-04-13

Pin It on Pinterest

Share This