För mig så börjar spelningen lite segt men kommer sen snabbt igång till andra låten, High And Low (som är en av singlarna från skivan). Publiken är med från första låten, främst fyra-fem unga killar som dansar loss ordentligt och försöker förgäves få med sig alla andra. Lite svårt kanske då känns som majoriteten i lokalen är 30 år och uppåt som föredrar att digga i lite lugnare form.

Jag blev först mycket överraskad, hade förväntat att denna slutsålda spelning skulle krylla av tonåringar som står och trycker sig mot scenkanten. Men det är kul att se att Tove även dragit till sig en äldre och mognare publik. En stor fanclub vid namnet ”Vi som är fans av Tove Styrke” finns även utspridda i publiken (går att identifiera med t-shirts med tryck på med samma namn).
Jag tycker även Tove växt mycket sedan idol tiden, man glömmer att hon snart bara är 20 år, hon har många järn i elden och fick nyligen utmärkelsen Årets look vid Elle-galan.

Kvällens spelning fortsätter att radas upp med låtar som, Close Enough, Million Pieces, Bad Time for A Good Time, Chaos och Love You and leave you. Kvällen slutar sen i allsång på Call My Name och innan sista låten börjar berättar Tove från scen att detta är deras sista spelning på denna turné och i denna uppsättning och uppmanar publiken att njuta av den sista låten och bandet river igång White Light Moment.

Kvällens extranummer:
”Det här är vad jag brukar kalla för Nintendopunk i sin bästa form, varse goda”
ur högtalarna drar Stalker In Your Speaker, som rundar av spelningen riktigt bra.

Se bilder från spelningen här

 

 

First Aid Kit, Debaser, Medis, Stockholm 2012-02-04
We Are The Storm, Debaser, Malmö, 2012-01-20

Pin It on Pinterest

Share This