Spelningen börjar sent, vi (fotograf Annie och jag) anländer vid 23-tiden, vi kommer in till stora scenen och möts av att dansgolvet är fylt med dansanta människor. Vid tolvslaget är publiken igång och rejält tända när Uffie kommer upp på scenen. Vid första anblick påminner hon mig lite om brittiska pop-sångerskan Bille Piper (aktiv under senare delen av 90-talet), fast med en tuffare attityd och musik. 23 årige Uffie sjunger med vad jag tycker låter som med en lite brittisk accent men är i själva verket amerikanska som sen ett par år tillbaka bor i Frankrike.  
Hon har en mycket speciell musikstil som sticker ut, synth/electro-pop med inslag av rapp. Jag har inte hört något med henne sedan tidigare, vilket gör att jag inledningsvis inte riktigt är med och jag känner allmänt att hon får kämpa lite för att få med sig publiken.

Med sig på scenen har hon för övrigt två killar, en DJ och en kille som byter mellan Synth-gitarr och digitala trummor. Men efter några låtar så börjar det bli bättre, då bland annat killarna är med mer och sjunger en duet med henne i låten, Illusion of Love.

Andra låtar vi får höra är bl.a. Difficult, Mcs Can Kiss, Neuneu, ADD SUV.
Sistnämnda gästspelas hon av sångaren/rapparen Pharell Williams. Som extranummer får vi höra hennes mest kända singel, Pop the Glock.

Musiken känns ganska smal, därav att jag inte hört så mycket om henne.
Vi får se om singeln/video med Pharell når ut till en bredare publik.
För den som vill se Uffie live i sommar, så dyker hon upp på Emmaboda Festivalen den 31 juli.

Kvällens bästa låten: Difficult

 

Mando Diao, Gröna Lund, Stockholm 2010-06-04
Black Rebel Motorcycle Club, Nalen, Stockholm, 2010-05-28

Pin It on Pinterest

Share This