Lundell ger oss inte publikfriarlåtarna som Oh, lalala, jag vill ha dig, 67,67 eller Hon gör mig galen m.fl. vilket passar mig utmärkt. Det är så här jag vill ha det. Att i den ändlösa låtkistan ta fram de lite nyare, mindre spelade, låtarna.
För att vara premiär så var bandet otroligt samspelta med ett fåtal missar. En av stod Lundell själv för när han försöker munspela igång Förlorad värld och bandet står frågande, väntandes på Den vassa eggen. Så det kan bli.
Läste i någon tidning att Lundell såg lycklig ut. Även om det kan te sig lite knas att recensenter ibland går för långt in i hur artisterna mår, så stämmer det till fullo. Det gällde dock inte bara Lundell utan hela bandet verkade ha skitkul på scen.
Andreas Dahlbäck som trummar på som om det vore sista gången han satt bakom trummorna. Hela tiden med ett stort leende och bus i blicken. Jens Frithiof som aldrig gör en besviken.
Marcus Olsson på keyboard, piano och saxofon. Grymt saxspel som alltid och the bassman Surjo Benigh och en Janne Bark på gitarr som är kul att se men som kanske ibland tagit över lite väl mycket förr gjorde allt precis lagom den här kvällen.

För er som är intresserad av setlistan som bjöds så kommer den här:
Folket bygger landet (Passar väl utmärkt som start när det är valår.)
In i det vilda igen
Den stora bilden (Helt underbart framförd.)
På den andra sidan (Ännu mer underbar än den innan.)
Ut ikväll

Ryggen fri (Vilken jag fullkomligt älskar.)
Nästan ditt namn… (Finner inga ord som gör den rättvisa.)
Underbar morgon
En droppe vatten
Danielas hus

Om det här är vintern (Kul, lägligt efter den enorma värmen som varit sista veckorna.)
Omaha
En chans till

En fri man i stan (I en något nertrappad version.)
Den vassa eggen
Förlorad värld
Chans
Gott att leva

Extranummer 1
Tillsammans vi två
Öppen väg, öppen bil
Om sommaren

Extranummer 2
Connemara (En djävulskt bra version.)

Nej, jag kan verkligen inte klaga på vare sig Lundell, bandet eller den setlistan! Kunde jag slippa någon låt så vore det i så fall Chans och En chans till. Att det sedan finns en hel drös av låtar till som jag skulle vilja höra live är sant. Men efter en sådan konsert så skulle hela bandet snart stupa. Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Timo Räisänen, Gröna Lund, Stockholm, 2010-07-20
Mando Diao, Gröna Lund, Stockholm 2010-06-04

Pin It on Pinterest

Share This