Bandet gör entré på scenen i propra kostymer och river av Sabotage Ya. Jag är löjligt svag för Viktor & The Blood och deras hårda rock, den passar mig som handen i handsken. Det är lite som att någon knäckt koden och skrivit musik som innehåller allt jag gillar. Jag får lov att medge att det är ganska fascinerande. För att vara en snöig onsdag i mars är det ganska bra med folk på plats. Musiken som det här bandet spelar är kanske inte det som faller det trendkänsliga Stockholm på läppen (men jag utgår ifrån att det här går hem bra i Tyskland) men för mig är det här som sagt var alldeles ypperligt bra.

En av mina favoritlåtar är Rule The World, en låt som återfinns på bandets EP som släpptes förra våren. Ikväll presenterar sångaren Viktor Norén den som en b-sida och det slår mig återigen hur vansinnigt bra den är. Att den inte kom med på fullängdaren är något av ett mysterium för mig. Viktor & The Blood består ju till två tredjedelar Sugerplum Fairy och till en tredjedel Mando Diao. Deras debutplatta Apocalypse Right Now, som släpptes i januari, är tillägnad Kristian Gidlund. Den här kvällen tillägnas låten Live For A Better Day honom, en fin och självklar gest.

Sista låt ut är en annan av mina favoriter, Not Worth A Second Of My Time. Det är ju en titel som inte alls stämmer in på det här bandet. Gillar du hård rock borde du faktiskt ägna dem ganska många sekunder. Jag tror inte att du kommer bli besviken!

Låtlista
Sabotage Ya
Weight Of Love
Kicks Out On A Saturday Night
Boys Are In The City
Rule The World
Don´t Drag Me Down
Live For A Better Day
The Unbreakables
Let It Die
Not Worth A Second Of My Time

Henric de la Cour, Södra Teatern, Stockholm, 2014-03-31
You Me At Six, Klubben, Stockholm, 2014-03-09

Pin It on Pinterest

Share This