Musicstage.se

Pascal, Debaser, Malmö, 2011-04-09

Det här var femte gången jag såg Pascal. Det var femte gången jag såg Manuela De Gouveia står där i all sin prakt och få basen att dunka i mitt bröst. Det var femte gången jag såg Mimmi Skog i sommarklänning banka skiten ur en intet ont anande baskagge. Det var femte gången jag hörde Isak Sundströms klagosång. Det var den femte men också den sämsta gången.

Förutsättningarna var lovande. Pascal, detta vidunderligt råa rockband, som kan beröra på vårt modersmål slår sina svarta påsar ihop med den utmärkta textförfattaren Mattias Alkberg. Han var till och med förband åt förbandet. Efter Pascals tredje album Orkanen Närmar Sig har bandet gått från mörk rock till något nattsvart. Tillsammans med Alkberg släppte de nyligen en EP Allt Det Här.  Nu står det där, tillsammans, på en scen i Malmö och gör bort sig.

I ärlighetens namn kanske det är att ta i, men det går inte att dölja besvikelsen eller snarare den uteblivna sinnesexplosionen. Det ögonblicket som penetrerar mitt tjocka skallben och blåser ut min hjärna över halva publiken. Stunden då mina lungor fylls av rock och morgondagen inte betyder någonting. Domedagsrocken uteblev den här gången.

Det var inte förrän extranumret  som de bevisade att de förtjänade den plats i svensk rockhistoria de så sakta börjar inta. Med Stort & Vackert presenterades den sida jag velat se från början. Tillsammans med Mattias Alkberg presenterade de framtiden i låten Min Enda Vän men glömde bort att leva i nuet.

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010