Musicstage.se

The Haunted, Mejeriet, Lund, 2011-04-08

Ni läser nu en recension skriven av en utav The Haunteds allra nyaste beundrare. Förväntningarna var onekligen höga efter att jag läst en hel del positiva recensioner om vilket fenomenalt liveband The Haunted är. Dessa brutala, men samtidigt charmerande, Göteborgskillar hade inga problem att infria de förväntningarna för mig.

The_Haunted_pressJag måste börja med att säga att thrash inte är min gebit och med risk för att bli lynchad erkänner jag ändå gladeligen att jag fullkomligt älskar The Haunteds nya, progressiva, sound på senaste skivan Unseen. Skivan släpptes i mars i år och konsertens setlist innehåller därför föga förvånande mycket material därifrån.

Konserten inleds med den allsångsvänliga Never Better, som också är inledningsspåret på Unseen. Under konsertens gång får vi också höra låtar som Catch 22, No Ghost, Disappear, samt titelspåret Unseen, Kvällens höjdpunkter tillhör emellertid de mer klassiska The Haunted-låtarna. 99 ger mig rysningar längs ryggraden, som framförs med en ärlighet och underbar tyngd. D.o.a. orsakar en virvelstorm som far genom publiken och det blir ett jävla röj helt enkelt. The Flood har samma inverkan och en moshpit är oundviklig.

Det har sagts förut, men det tål att luftas igen, sångaren Peter Dolving är oerhört karismatisk och har en fantastisk förmåga att obehindrat pendla mellan skrik och sång, vilket är ovanligt. Bandet består i övrigt av tvillingarna Anders och Jonas Björler på gitarr respektive bas, samt Patrik Jensen på gitarr och Per Möller Jensen på trummor. Alla skickliga musiker och jag imponeras speciellt av samspelet mellan trummor och bas, men det är helt självklart att det är Herr Dolving som stjäl showen. När Peter Dolving skriker, ryser jag av välbehag.

Alla ni metalheads som ännu inte har sett The Haunted live, det är dags nu!

The Haunted finns på myspace och på Spotify
Och deras hemsida hittar ni här.

Visa alla artiklar av Camilla Svedén (152 st)

A-Ö

2014

2013

2012

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)