Musicstage.se

Lamb Of God, Mejeriet, Lund, 2010-03-12

Lamb Of God är en av USA:s starkast lysande stjärnor när det kommer till metalscenen detta decennium och denna kvällen så bjöds det verkligen på en liveupplevelse i toppklass.

 

Lamb Of God(US), Job For A Cowboy(US), August Burns Red(US) & Between The Buried And Me(US) är alla medverkande på denna superturné som hade sitt avslut nu på mejeriet i Lund.

Between The Buried & Me

Bandet äntrar scenen som många andra band innan de har gjort d.v.s med ett tinitus-inducerande pip som är otroligt störande tills de börjar spela.

När de väl börjar spela så börjar de med ett lite långdraget lugnt parti som är ganska lågmält, det gör upplevelsen lite antiklimaktisk men inte på något sätt dåligt, bara lite felplacerat för den här kvällen.

Deras låtval var ganska blygsamt också då endast 2 låtar tog upp hela speltiden på c.a 30 minuter då det kändes mer segdraget än det borde vara med denna berg-och-dalbana av lugna nerskalade partier med rena death metal partier ihoplimmat.

Jag har blandade känslor av den här akten tyvärr.

 

August Burns Red

Efter den otroligt sövande första akten för kvällen så kommer August Burns Red upp på scen med en otroligt explosiv energi när man hör rytandet av Jake Luhrs otroliga bröl och gud vad publiken blir vilda.

Till skillnad från BTB & M så har August Burns Red en otrolig scennärvaro och får faktiskt publikkontakt, detta gör att tillställningen livar till sig med en stor nästan konstant mosh pit nere på golvet.

Efter sitt set så känner man sig otroligt nöjd och jag ville faktiskt se lite mer av bandet då de byggt upp lite adrenalin till nästa akt.

Job For A Cowboy

Ett litet pianostycke spelas upp och bandet tar plats på scen, det lugna lilla stycket avbryts raskt av JFAC:s första låt som är som en knytnäve mot magen.

De starka blastbeaten och turbo-gitarrerna varvas med Johnny Davys rytande får publiken ögonblickligen utbrista i mosh pits och headbangande som lär ge lite värk på morgonen.

Spelningen känns tyvärr lite tunn då ingen riktig kontakt med publiken bildas då det inte var nåt mellansnack alls mellan låtarna utan bara mer eller mindre en liten pinsam tystnad mellan varje låt vilket gjorde det till en smått hackig upplevelse enligt min mening.

JFAC har dock en väldigt effektiv live repertoar och spelar varje låt felfritt från början till slut, det fattas bara lite interaktion med publiken så skulle det varit en lite mer speciell upplevelse för mig.

 

(Och nu vad alla har väntat på...)

Lamb Of God

I högtalarna så börjar låten The Passing spela och mot slutet så dyker Lamb Of God fram och ställer sig i position för att braka loss den här natten med In Your Words från deras senaste skiva Wrath (alla 3 öppningsspår är från den skivan) då det är den skivan som de turnerar för.

Publiken får hela lokalen att skaka när de hoppar, headbangar och moshar som besatta till det enanstående framförandet som alla i bandet bjuder på.

Hela scenen är fylld med rörelse och leenden även fast det är sista stoppet för deras turné i Sverige och de ger verkligen järnet ikväll.

Publiken får aldrig en chans att slappna av riktigt mellan uppmaningarna från Randy Blythe (sång) och den stora mosh piten som är bildad i mitten av golvet. Då det inte finns så mycket utrymme i den lilla lokalen.

Och som de andra akterna så låter Lamb Of God verkligen imponerande live och deras 70 minuters speltid skulle lätt kunna bli 90 minuter om de verkligen ville det för  publiken skulle ändå varit på sina fötter under hela setet med en enanstående entusiasm.

Lamb of God var bara de värt de 330 kr som konserten kostade och när man lägger till de andra 2 enanstående banden som spelade (fortfarande lite kluven över BTB&M) så kan jag lätt säga att man fick valuta för pengarna, och lite växel därtill.

Setlist (Lamb Of God):

The Passing

In Your Words

Set to Fail

Walk With Me In Hell

Now You've Got Something To Die For

Ruin

Hourglass

Dead Seeds

Blacken the Cursed Sun

Grace

Broken Hands

Laid to Rest

Contractor

Vigil

Redneck

Black Label

 

Visa alla artiklar av Redaktionen (231 st)

A-Ö

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008