Musicstage.se

Sylvain Armand, Port du Soleil, Göteborg, 2012-08-04

Sylvain Armand. Pressfoto.
Sylvain Armand har snabbt gjort ett namn för sig själv i musikbranschen som DJ och musikproducent inom genren house. Han har turnerat världen runt och fått äran att spela på de mest prestigefyllda klubbar och fester. 

Bland annat Cannes Film Festival i St Tropez, Ibiza och Toronto International Film Festival. Han har också hunnit med att nomineras för bästa London DJ samt vunnit en NRJ award i Frankrike för bästa nykomling. Dessutom har han producerat musik med kända namn som Bob Sinclair och Jean-Roch.

Sylvain är känd för att aldrig göra sin publik besviken. Det är därför med stor förväntan som jag anländer till Port du Soleil, en mycket unik klubb inspirerad av Cirque de Soleil, en cirkus med ett storslaget rykte.

Jag ankommer tidigt till Kajskjul 8 och nere vid hamnen slås jag av hur lugnt det verkar från utsidan. Musiken hörs endast som ett avlägset eko inifrån lokalen och blandas med ljudet av havet som slår mot kajkanten.

Det är en otroligt imponerande lokal jag stiger in i när dörrarna väl öppnas för mig. Jag slås direkt av en känsla av Tusen och en natt. Sedan dras min blick direkt till akrobaten som så vigt visar upp sina konster i ett gammalt fiskenät ovanför baren.

Dansgolvet är redan fullt och utanför sträcker sig en lång altan med utsikt över vattnet. Arrangörerna har lyckats riktigt bra med att bygga upp en stämning i inredningen. Det känns lite lyxigt med de stora vita träborden som fint inramas av vita draperier. Här finns det i alla fall ingen brist på sittplatser!

Klockan närmar sig ett.
Jag får intrycket av att det är en väldigt blandad klunga av folk som samlats. Jag ser sofistikerade typer i kavaj och bakåtslickat hår blandat med typer med klädval man definitivt skulle kunna ifrågasätta. Men inget av detta spelar någon roll. Kvällen är fortfarande ung och huvudakten för kvällen har fortfarande inte anlänt. Det ligger en spänning i luften.

Det finns ett stort VIP område nära DJ-båset som nu har fyllts upp med uppklädda herrar och damer. Några bestämmer sig för att slänga av sig tröjan och tatueringar och magmuskler blottas hejdlöst. Jag har redan fått intrycket att det här inte är en klubb som alla andra.

Jag tar mig en drink i baren och då plötsligt händer det. Publiken jublar högt och Sylvain Armand tar sin plats i DJ-båset. Han är imponerande i karaktär, en sådan person som bara utstrålar självsäkerhet. Musiken kommer igång och den tidigare redan vilda klungan blir om möjligt ännu vildare. Det är en gedigen ljusshow som sätter igång och alla dansar. Tjejer sitter på pojkvänners axlar och lokalen har på några minuter värmts upp till ett kokande inferno.

Det är något magiskt som händer när Sylvain mixar sin musik. Han har skickligheten att blanda house och egenproducerad musik med kommersiella låtar som verkligen får igång dansgolvet. Bakom honom blinkar ljuset i takt med musiken.

Från baren sprutas kall luft ur tuber, något som uppskattas oerhört. Servetter kastas ut över folkmassan. Det är en svettig massa som tagit över dansgolvet. Vilket drag det är!

Sylvain drar igång Flo ridas Wild one, en låt som alla känner igen. I VIP-området beställs stora partykorgar med alkohol och folk springer runt med tomtebloss. Sylvain ler och håller igång publiken under två hela timmar. Han drar igång Eye of the tiger och hela dansgolvet sjunger med i musiken. Alla händer är i luften. Det är här det händer.

Han drar igång Party rock och några tjejer sätter igång att dansa utmanande på bardisken. Det verkar inte finnas några gränser och det är det som gör det så spännande. Det hälls in nya shots och inte en gång under kvällen märker jag av en förändring i energi på dansgolvet. Det är imponerande. En av de sista låtarna han spelar är We are the champions med Queens, en låt som verkligen är ett perfekt slut på kvällen.

Någon sa att Sylvain aldrig gör en publik besviken och det här har bevisat detta för mig. Det är något speciellt med den franske DJ-n. Han har verkligen passion för musiken.

/ Gästskribent - Malene Aakre

Visa alla artiklar av Gästskribent (82 st)

A-Ö

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008