Musicstage.se

Neverstore, Gröna Lund, Stockholm, 2012-08-06

Neverstore på Gröna Lund. Foto: Felicia Yllenius
Skövdegrabbarna Neverstore har tagit sig till Lilla Scen på Gröna Lund en otroligt regnig måndagskväll för att leverera en stor dos highschool/punk/rockmusik till oss.

Det är långt ifrån fullsatt vid Lilla Scen och tyvärr har de inte riktigt vädret på sin sida ikväll, vilket annars bör dragit en del publik automatiskt. Dock väger den trogna publiken som är där upp för detta genom att glatt sjunga med på refränger, klappa händer samt delta i flerstämmigt skönsjungande till låten Rejected all along.

Fyra låtar in i konserten får vi berättat för oss att gänget har hängt utanför Göteborg hela sommaren där de har jobbat med att spela in Neverstores fjärde skiva, vilket tas emot med ett stort jubel av publiken. Inte helt oväntat blir vi bjudna på några smakprov av denna kommande skiva och detta i form av låtarna For the rest days of my life samt Unbreakable och jag känner direkt att gillar man Nevestores gamla skivor lär även denna sitta precis där den ska.

Mot slutet av konserten får vi även deras EM-låt från i år, Vi mot världen och även om den låter bättre live än på skiva så har jag fortfarande klart svårt för att komma över sångaren Jacob Widéns röst på svenska, det låter liksom inte riktigt Neverstore.

Avslutningslåten för kvällen blir, som vi får förklarat för oss, samma låt som de alltid avslutat sina konserter med de senaste sju åren. Det är ingen mindre än klassiska Racer, från deras första platta Sevenhundred Sundays och publiken blir totalt vild och snacka om att sluta kvällen på topp med flaggan högt buren!

Setlist
1. Class of 2000
2. Rejected all along
3. So much of not enough
4. Shallow beautiful people
5. For the rest days of my life
6. Unbreakable
7. Hold on
8. Stay forever
9. Count me out
10. Summer
--
11. Vi mot världen
12. On your side
13. Racer

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Mattias Harneman (105 st)

A-Ö

2013

2012

2011

2010

2009