Musicstage.se

Marit Bergman, Gröna Lund, Stockholm, 2012-08-07

Marit Bergman, Gröna Lund, Stockholm, 2012-08-07

2003 års upplaga av Kalasturnén hade äntligen kommit till Varberg. Det var en underbar sommar, en underbar kväll och framför Varbergs Fästning hade de byggt upp tre scener där bland annat Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och Marit Bergman skulle spela. Jag, som då var 16 år, hade längtat länge efter denna kväll, mest till Marit Bergmans spelning eftersom jag hade lyssnat mycket på henne den sommaren.

Jag minns hennes spelning som glad och ösig och jag stod längst fram och var lyckligast i världen över att få se så många bra artister på samma kväll. Nu, såhär 9 år senare, var det dags för mig att åter se Marit.

Direkt när jag kom till Lilla Scenen på Gröna Lund och såg det stora, svart och blänkande pianot blev jag förundrad, bara ett piano? På något sätt trodde jag att spelningen skulle vara som när jag såg Marit sist, att inget hade ändrats sedan 2003.

Dumma mig, det räckte med första låten I Will Always Be Your Solider för att jag skulle bli övertygad om att Marit Bergman och ett piano är en perfekt kombination. Det jag gillade mest var att texterna kom fram på ett helt nytt sätt. Till exempel låten No Party, det är en trallvänlig och glad melodi vilket gör texten nästintill ironisk, men till tonerna av enbart ett piano blev låten sorligt och rörande. En härlig kontrast.

Hon spelade även några nyskrivna låtar på svenska för oss som jag gillade starkt. Publiken var artig och applåderade efter varje låt, men jag tror att Marit hade hoppats på större interaktion. Det var en trivsam spelning och publiken verkade lika lugn och harmonisk som Marit.

Det kanske dröjer ett litet tag till innan Marit släpper en ny skiva eftersom hon, som hon själv sa, ”skriver i ett makligt tempo” men jag längtar redan och tycker att det ska bli spännande att höra de andra låtarna.

 

 

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Helena Leek (48 st)

A-Ö

2013

2012

2011

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)