Musicstage.se

Moneybrother, Majas vid Havet, Varberg, 2012-08-17

Moneybrother, Majas vid havet, Varberg, 2012-08-17

Jag har sett honom många gånger tidigare, Pengabrorsan, Moneybrother, Anders Wendin men aldrig som ikväll. Det är en lite osäker, avskalad och mer ödmjuk Anders som möter oss.

 

Jag har tidigare omnämnt Anders som klassens pajas, nu känns det som han inte är med de trygga klasskamraterna längre. Han inleder med låten Downtown Train (Tåget som går in till stan) och publiken som är lite stökig är direkt med på noterna för att peppa vår osäkra soloartist. Anders har kört från Stockholm för att få spela på Majas vid Havet, platsen som har så gott rykte i musikkretsar. Anders har dock aldrig varit här tidigare. Han drar ett bittert men hjärtligt mellansnack om hur hans skivbolag önskar att han skulle få spela här.
- Om ni inte ni tar Anders får ni inte Laleh nästa år, bara så ni vet.
- okej då, han får väl komma då, men då får han spela efter högsäsongen.
Jag tror dock att man skall läsa mycket mellan raderna, för att Majas är fullt och det märks att många längtat efter hans besök.
Det är många som kan hans låtar och det blir en rå men hjärtlig konversation mellan publiken och Anders.
- Jag måste erkänna att det inte kändes så lockande att resa tio timmar enkel väg för att sedan köra hem inatt men jag tar tillbaka mina tankar, vad ni är snygga och trevliga i Varberg!
Det är hans skämtsamma mellansnack som sätter prägeln på hela spelningen. Plötsligt plockar han fram en låda med skivor. Det är skivan Pengabrorsan som Anders drog in från skivaffärerna för att han hellre ville sälja och få marknadsföring för en engelsk skiva.
- helt plötsligt hade jag 7000 skivor i min lägenhet, det är inte den snyggaste inredningsdetaljen kan jag säga...lägg vad ni tycker det är värt att betala, den finns inte att få tag på någon annanstans. Plötsligt är dags för Anders att lämna scenen, vi som tyckte att han precis började. Tiden går fort när man har roligt.
Vi är nöjda och även om vi gärna haft honom kvar lite längre, eller rent utav tagit med honom hem, men är vi glada för att ha Pengabrorsan i ett plastigt etui under armen.

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Lizette Andersson (27 st)

A-Ö

2014

2013

2012