Förutom den Ryska sångerskan La Gouzel, som bidrar med sång på tre av spåren, så är A. S. Swanski i det närmaste ett enmans-projekt.

Ljudlandskapet som möter oss har ett ibland närmast filmiskt uttryck, och namnet på cd:n beskriver träffande vad som väntar lyssnaren; mörk elektro med drag av industry. Man kan ana influenser både från Kraftwerk och tidigt Brittiskt 80-tal som Cabaret Voltaire och Throbbing Gristle.

De två första låtarna på cd:n är också de mest lättillgängliga, kanske framför allt tack vare La Gouzel’s dramatiska och vemodiga sång. Andra spår som L’Etranger, för närmast tankarna till The Residents tidiga verk, medan Freedom påminner en del om Devo och Talking Heads.

A. S. Swanski lyckas på ett förträffligt sätt sammanfoga sina olika influenser till en homogen upplevelse, och efter ett par lyssningar känns det som att alla spår bildar en enhet. Vilket inte är alldeles vanligt nu för tiden när de flesta skivor består av ett par ’hits’ och resten är utfyllnad.

Det sista spåret, Noir, med sitt dramatiska tilltal och sina metalliska klanger, bildar en logisk och stark avslutning på, ett som det känns, mycket genomarbetat verk. Utan tvekan är det här en av årets intressantaste skivor hittills, och den som tar sig tid att lyssna, de 10 spåren landar på sammanlagt 59:00 minuter), får en fascinerande resa in i en mycket annorlunda värld.

Albumet finns på Spotify. För att lyssna på det, klicka här.

 

Shakin' Project, Shakin' Project
Colossus, Spiritual Myiasis [EP]

Pin It on Pinterest

Share This