Alessandro Rodolfo Renato Lindbland, även kallad Alesso, föddes i Stockholm sommaren 1991. Sedan dess har han vuxit fram till att bli den DJ, låtskrivare och musikproducent som han är idag. 2011 var året som Alesso fick sin stora framgång då han remixade andra svenska stjärnors låtar, bland annat Avicii och Swedish House Mafia. Två år senare, 2013 fick Alesso även pris som ”årets innovatör” på Grammisgalan tillsammans med den forne Swedish House Mafia medlemmen Sebastian Ingrosso för låten Calling (Lose my mind). Det var även Ingrosso som upptäckte Alesso och de är idag bästa vänner. 

Nu år 2015 släppte Alesso sitt första album Forever som innehåller flera av de singlar som spelats mycket på runt om i världen de senaste åren. Några av dessa låtar är PAYDAY, Heroes (we could be), Cool, Under Control och If I Lose Myself. Flera av dessa låtar innehåller även samarbeten med stora namn som, Ryan Tedder från One Republic, topp DJ:n Calvin Harris och Svenska musikundret Tove Lo. Allt detta har blivit till utifrån Alessos passion för musiken. De flesta av låtarna på albumet vill jag bara sjunga högt till och dansa på någon festival med mina vänner till.

I en intervju med Expressen under slutet av 2014 berättar Alesso att han vill att hans låtar ska sprida något sorts budskap. Att det ska kännas äkta. Till exempel med låten Heroes (we could be) ville stjärnan att låten skulle uppmuntra folk att tycka om sig själva och att man är bra som man är. Även låten Scars handlar om mycket känslor. Den speglar hur jobbig kärlek kan vara och vilka ärr den kan lämna efter sig. Detta tror jag alla kan känna igen sig i, inte bara brustna hjärtan utan också att man ska försöka älska sig själv som man är. Musiken är en stor del i mångas liv, när man är glad, ledsen eller arg funkar den alltid för att få en att känna sig bättre eller att bara få gråta ut. Det tror jag hänger mycket på budskapen i texterna även om musiken i sig spelar en stor roll. Det är en extra touch som jag tycker Alesso ska vara stolt över att kunna förmedla. Jag ger albumet 4/5 ostbågar.

Albumet finns på Spotify här. 

Alesso finns på Facebook här. 

Hemsidan finns här.

Lindemann, Skills In Pills
Sterbhaus, New Level Of Malevolence

Pin It on Pinterest

Share This