På nya albumet Glass people in the woods har syntar fått stå tillbaka för ett mer akustiskt sound. Lite mer avskalat, mer gitarrbaserat, trombon, fiol och även dragspel.
Albumet kom till henne i en dröm som utspelade sig i en skog där det stod en massa människor inneslutna i glaskupor. Det finns två låtar, More than ice cream och Sweet Marianne som rymmer glädje men i övrigt är det en svart platta. Ungefär som att vara på väg till en avrättning. Texterna tar upp ämnen som döden, barns utsatthet, vänskap, existentiella frågor och naturligtvis även kärlek, lycklig som olycklig.

Annis har en underbar röst som utger ett lugn samtidigt som den nästan gör ont och jag försvinner in i hennes skog och känner det som finns där. Det är utlämnande, sårbart och vackert.
De bästa spåren är Oh, foolish me, Oh darling, Goodnight och Biggest betrayal in the world. Den sistnämnda startar med slående trummor som även följer med i hela låten som handlar om en pappa som tar hem främlingar till sin lilla dotter.
På låten You broke my heart blir rösten lite väl grötig, men det är nog det enda lilla negativa att säga om albumet.
Sammantaget alltså en mycket välgjord platta där det levande och den magiska rösten tränger sig rakt in i märgen.

Librah, Inside The Black Balloon
Skivrecension, Firefox AK, Color The Trees

Pin It on Pinterest

Share This