Efter det har jag i princip bara lyssnat på den låten och när jag fick chansen att recensera en hel skiva av denne Dan Reed så tog jag den med glädje. De flesta låtarna har samma driv i sig, de går i ungefär samma tempo och har liknande användande av instrumenten. Jag skulle önska mig lite mer variation i soundet, tror inte jag skulle kunna skilja på låtarna om jag inte lyssnat jättemycket innan. Första låten Signal Fire är den jag gillar bäst. Där får han i refrängen till en bra melodi som står ut och jag märker att jag omedvetet diggat med i låten. Låt nr. 2, All I need is you är också bra, jag tycker att jag kan höra hans röst lite bättre där. Resten av låtarna känner jag inget speciellt för, men jag hör att det ligger bra konstnärer bakom dom, duktiga musiker och låtskrivare. 

Jag har varit lite orolig för att skivan inte skulle mäta sig med den lilla live-upplevelsen jag fått av honom och jag tror nog jag fick rätt i det. Det är en bra skiva, men det är ingen låt som riktigt fastnar och jag kan i efterhand inte minnas vad någon av låtarna handlade om.
Eftersom jag är en ljudbildsnörd så stör jag mig också på att det är lite dåligt mixat, jag skulle vilja ha fram hans underbara röst lite mer i låtarna, nu tar instrumenten lätt över och i min värld så vill jag höra sången bäst. Om de skulle ha gjort några låtar på skivan där det bara är hans sång och en gitarr tror jag att jag skulle gillat den bättre.

Imorgon, torsdag, ska jag gå på konsert med Dan Reed på Södra teatern och jag hoppas att jag får en större dos av den där härliga live-känslan jag har nu att lägga till i mitt känsloregister av Dan Reed. Känner jag mig själv rätt så kommer jag gilla konserten mer än skivan, vi får se imorn! Ni får kolla in den recensionen också, så får ni veta vad jag tyckte och om jag gick därifrån med glada steg eller besvikelse.

Sidechild, There were cracks
Never Ending December, Winter is coming

Pin It on Pinterest

Share This