Det är länge sedan jag började följa Davids musik och jag har ännu inte blivit besviken. Jag tjatade en del på lokala arrangörer här i stan för att få lyssna på David live och skam den som ger sig. Till slut lyckades jag och ingen gick ifrån spelningen besviken. Det var inte bara undertecknad som gick därifrån lyrisk.

Hans texter bränner och är bland de bästa i Sverige och rösten är briljant, liksom arrangemangen. Piano ihop med hans röst är svårslaget. David skriver rakt ur livet, om separationer, sömnlösa nätter och längtan. Om hur det var, hur det blev och tanken på något annat.

Som den textfanatiker jag är så får ni nedan några smakprov ur några texter.

De låtarna som fastnade först hos mig är: Det här kan inte vara allt ”Och jag vet. Det här var allt jag drömde om. Men jag ser, här finns ingenting för nå´n”.
Jag hade tur, en så´n jävla tur. ”Och så slår mig tanken plötsligt: Vem är du? Att du orkar med mig. Tack gode Gud.”
Fråga nån som vet ”Vad gör man med ett brustet hjärta? Fråga nån som vet…”
Nån annan ska sjunga sången jag sjöng. ”Men jag kommer att sakna dig så. Oavsett hur det blir. Vem du blir”.
Vi kommer offra våra barn är ytterligare en låt som skär i hjärtat. Vi som levt i en relation med barn och där separationen blev ett faktum kan inte göra annat än att känna igen oss.
Plattan slutar med låten Det är dags att börja om. ”Bara spåren finns kvar. Du vet vem jag var. Se dig om, se dig om. Och säg farväl, säg farväl. Det är dags att börja om”.

Just nu är David på turné tillsammans med Staffan Hellstrand och Uno Svenningsson och i sommar är han förband åt Eldkvarn i Borgholms slottsruin. Norrmännen har redan förstått Davids storhet och till och med fått en samlingsplatta, så nu är det dags att vi i Sverige tar oss tid att lyssna/se på David. Det finns många riktigt bra låtar även på de tidigare albumen.

Några av låtarna på albumet finns på Spotify. För att lyssna på dem, klicka här

Nutid, Cityflowers
Shakin' Project, Shakin' Project

Pin It on Pinterest

Share This