Francis håller sig inte heller bara till att spela och producera en genre inom housekulturen utan han spelar allt ifrån just Moombahton till progressiv house, electro house och trap. Så inför släppet av Dillons debut fullängdsalbum Money Sucks, Friends Rule har förväntningarna varit många. Mike från housebloggen Edm.com skrev tidigare även att skivan varit det mest efterlängtade dansmusikalbumet under 2014. Jag tycker att titeln och skivomslaget känns så typiskt Dillon också, så där lagom galet men samtidigt smart i denna house era för att sticka ut ur mängden.

På skivan Money Sucks, Friends Rule har Dillon samarbetat med flertalet etablerade namn inom EDM genren däribland, Martin Garrix och Major Lazer. Låtarna har därmed fått en salig blandning i allt från dance till pop. Vissa låtar ska spelas på klubben där alla kan dansa natten lång medan andra är gjorda för att spelas på radion där man kan sjunga med när man sitter i bilen på väg till jobbet. Dillon har själv även sagt i en intervju med Billborad.com att han har fokuserat mycket på hooken i sången i låtarna till skivan. Hooken är ju det som gör poplåtar så oemotståndligt medryckande. Det märks genom hela albumet då flera av texterna fastnat i mitt huvud. When We Where Young är en av de låtar som jag inte kan sluta sjunga och nynna på. Efter att ha sett videon också så ser jag den framför mig varje gång låten spelas. Jag skulle nog säga att Dillon är ganska ”freaky”, både i sin musik och på sina bilder och videos, men på ett bra sätt. Här kan ni se videon själva och avgöra.

Jag såg Dillon live tidigare i år i Sydafrika och hade innan hört hans namn men hade inte direkt någon koll på vad han sysslade med för sorts house. Men det var där jag fastnade. Hans sätt att blanda alla dessa olika under genrer inom housescenen är helt fantastiska. Ena låten kan vara skönt poppig där man bara vill sjunga med medan nästa låt kan vara riktigt hård och man får akta sig för att inte hamna i mitten av en moshpit.

Albumet Money Sucks, Friends Rule bevisar vilken duktig producent och DJ Francis verkligen är. Han besitter kunskapen att behandla alla dessa stilar och få det att låta som att han aldrig gjort något annat. Samtidigt som han är rolig och galen på ett professionellt sätt fångar han min uppmärksamhet. Det är blandningen av allt som gör det spännande för att få veta vad som komma skall och jag vill bara höra och se mer av honom, Dillon Francis. 

Money Sucks, Friends Rule finns på Spotify, lyssna här. 

Supralunar, A New Hope
Mapei, Hey Hey

Pin It on Pinterest

Share This