Elin har tagit bort Sigvardsson från sitt artistnamn och går nu bara under Elin Ruth. Osmart val kanske man kan tycka, för Elin Sigvardsson var ett namn i alla fall jag kände igen. Men på sin hemsida skriver hon att den här skivan är en skiva om att lämna det gamla och att välkomna det nya, så det går hand i hand med hennes namnbyte.
 
Skivan är mestadels akustisk, med lite inslag av slagverk och en manlig stämma på vissa låtar. Elins röst är vacker och fylld av känsla, jag tycker man kan höra hennes passion för den här skivan, att det är en nystart för henne både personligen och musikaliskt. Soundet är som en blandning av Dolly Parton, Ane Brun och Anna Ternheim, så jag skulle inte säga att skivan är så nyskapande. Låtarna är vackra, jag gillar texten till Just Because, och den fina kärleksförklaringen till en vän i låten Kathi. Titelspåret Queen of queens & the last man standing är också bra, den är lätt att gunga med i.
Hon är bra på att använda gitarren och matcha ovanliga ackord med intressanta melodier, men det räcker tyvärr inte för mig. Det är en bra skiva, men jag har hört detta förut, och det är ingen låt som sticker ut tillräckligt för att hamna på någon av mina spellistor. Även om jag kan höra och förstå att alla låtar har en egen själ och mening så tycker jag att alla låter rätt lika. 
Jag tror att det finns många som kommer älska den här skivan, men för mig går den inte in på nån hitlista, jag kommer minnas den som fin men slätstruken. 
 
Skivan finns på spotify, lyssna här
Antonia Vai - Lovers and Prophets
Linnea Ohlsson - Ah!

Pin It on Pinterest

Share This