Även Joey Tempests insats på plattan ger ett ytterst intressant uttryck, med en helt annan dimension än han någonsin visat upp förut. Det är visserligen inte alls lika tekniskt briljant som vanligt och vissa partier är forcerade och stelbenta, men rösten har aldrig varit såhär inbjudande innan. Det finns så mycket djup, så mycket känslor och inte enbart den vanliga upputsade ytan av perfektion. 

Plattan är överfull med intressanta spår, inte en enda låt känns överflödig eller utan sin självklara plats i listan. Men det finns ett som står överst, som kung över låtlistan, det är fantastiskt dynamiska Praise You. En historia som sliter lyssnaren mellan grooviga stoner-influenser till tunga men ändå luftiga bluespartier, en låt som domineras och styrs av Ian Haugland i symbios med Norums fina gitarr.

Det känns som att Europe, tillsammans med fina producenten Dave Cobb (Rival Sons), äntligen har hittat helt rätt efter comebacken. Det är så här 2015 års version av Europe ska låta, där mognaden dominerar och röttern exploateras, där det klassiska soundet fått ett modernt lyft utan att tappa fotfästet!

Katy Perry - PRISM
Eclipse, Armageddonize

Pin It on Pinterest

Share This