Det här är första plattan där helheten känns helt naturlig och inte som att de hela tiden kämpar för att få in dynamiken, ljudbilden och känslorna i samma form, på Stay Gold flyter allt ihop utan att någonting tappar sin egenhet eller känns överflödigt. Det här är albumet där First Aid Kit på allvar tar klivet upp bland sveriges absoluta folkpopselit. 

Det finns ett helt annat djup i rörelsen som det här albumet sätter igång jämfört med tidigare, det spelar ingen större roll vad en är ute efter, det berör och reagerar med lyssnaren. Albumet har nästan löjligt mycket höjdpunkter, fantastiska öppningsspåret My Silver Lining, jazzbluesiga Cedar Lane och plattans bästa Waitress Song är bara några av de formidabla låtar som fyller albumet från pärm till pärm.

Det finns egentligen inte en enda låt som inte har sin självklara plats, knappt inte en enda stavelse eller ton känns felplacerad eller missriktad. Det är helt enkelt en helt lysande skiva som en bara inte får missa och jag är helt övertygad om att den kommer att florera på en och annan årsbästa-lista när raketerna firar ut detta år. 

Du hittar skivan på Sotify här!

Du hittar artisten på Facebook här!

Skid Row, Chapter Two - Rise Of The Damnation Army
Sectu, Nefarious

Pin It on Pinterest

Share This