Egentligen är det inte så konstigt för deras två första album är inget man öppnar skumpan och firar i glatt jubel när man hör. Senaste plattan, The Book Of Eliot, är däremot i högsta grad en platta man gör bäst i att lyssna igenom. Alstret känns mycket mer genomtänkt än de tidigare två plattorna, bandet har tillsammans med svenske Magnus Lindberg (mix och master)hittat en smutsig men snygg råhet. Låtmaterialet håller även det hög klass, det är dynamiskt och intressant rakt igenom men tappar sällan tråden och försvinner inte iväg alltför mycket.

Bandet blandar all möjlig vokal förmåga på albumet. Allt från skönsång till growl och scream avhandlas, vilket jag brukar ha svårt för då få band lyckas integrera det snyggt tillsammans. Detta är dock inga större problem för Hord utan det smälter finfint ihop och övergångarna är snyggt sammanfogade och känns sällan onaturliga.

Plattan är genomgående en hyfsat rå historia med både moderna och melodiska inslag. Musiken flyter genom spåren, riffen bygger upp och breakdown-inspirerade episoder bryter av och bildar en schysst harmoni mellan tungt och lättlyssnat. The Book Of Eliot är helt enkelt en bra platta som jag verkligen kan rekommendera alla att ta en närmare titt på.

Här hittar du Hord på Facebook

Hord finns även på Spotify, här hittar du bandet

 

Angelica, Thrive
The Head and the Heart, Let's be still

Pin It on Pinterest

Share This