Men vägen har inte alltid varit rak och enkel för Björn. Till en början var folk skeptiska till om han skulle kunna slåss emot musiker i branschen då han själv inte spelade något instrument. Men detta gjorde honom ännu mer taggad att visa dem att han kunde och det har John De Sohn verkligen bevisat idag. 2011 var året då hans singel Long Time släpptes och de som tidigare tvivlat fick tillbaka då låten var den 30:e mest spelade danslåten i USA och singeln sålde även platina i Sverige.

Efter det har det gått i en rusande fart för Björn, spelningar på klubbar och festivaler och i slutet av 2014 släppte han sitt första fullängdsalbum Far From Home. Skivan består av 15 spår där många av spåren gjorts i samarbete med andra artister. Några av dem är Andreas Moe, Kristin Amparo och Linnea Henriksson som alla har sina egna framgångsrika karriärer. Singlarna Wild Roses, long Time, Dance Our Tears Away och Under The Sun (Where We Belong) har även de spelats flitigt på klubbar och andra spelställen innan skivan släpptes där de alla finns med. Min absoluta favorit är helt klart Dance Our Tears Away, för vem kan ha missat den när den var med i fredagsunderhållningsprogrammet Lets Dance?!

Men Björn nöjer sig inte här, i en intervju med Ystadallehanda för två år sedan säger han att han vill bli en av de få houseartisterna som slår på Billboardlistan Hot 100. Vilket jag kan tycka är ett riktigt bra mål och jag tror även han kan ta sig dit en dag om det fortsätter så här. Jag önskar John De Sohn lycka till och jag kommer fortsätta att lyssna och sjunga med i hans sommarplågor tills jag blir så gammal att jag inte orkar dansa längre. 

Här kan ni lyssna på albumet på Spotify.

Eclipse, Armageddonize
Abscession - Grave Offerings

Pin It on Pinterest

Share This