Svenske Tommy Kareviks röst är som vanligt lysande och passar ännu bättre in i det mer lättsamma klimatet som Haven tillhandahåller än den lite mörkare stämning som präglar Silverthorn. Kamelot har som mål med plattan att nå en bredare målgrupp och det märks. Stundtals surrar radiovänligheten bara i utkanterna medan den på gott och ont är direkt påtaglig under exempevis singeln Under Grey Skies, med duktiga Charlotte Wessels (Delain) som backar upp Karevik. 

Det är dock i de mer introverta låtarna, som känslofyllda My Therapy eller när Alissa White-Gluz (Arch Enemy, ex. The Agonist) lyfter Karevik till nya höjder på Liar Liar, som Kamelot hittar mest rätt. Utmärkelsen till bästa spår hamnar ändå i aggressiva och tokdynamiska Revolution (även här med White-Gluz som gäst), som binder ihop alstret på ett förträffligt sätt. 

Plattan är överlag trevlig, lägstanivån är hög och det blir aldrig tråkigt. Även om de svårare inslagen gärna kunde fått mer plats så kommer tonen att tilltala många, skivan kommer att gå varm hos både gamla och nya fans. 

 Här hittar du Kamelot på Facebook

 Här kan du förhandsboka Haven

Sada Vidoo - A Story With No End
Kendrick Lamar, To Pimp A Butterfly

Pin It on Pinterest

Share This