Deras extremt mörka folk metal är fint uppblandad med tunga riff och bindande melodier som ger en härlig dynamik och rörelse genom hela plattan. Genom den nästan femtio minuter långa skivan blir det aldrig tråkigt, lyssnaren tillåts aldrig att slappna av och bjuds hela tiden på något nytt. Jag får lite Dissection-vibbar men ännu mer melodiöst och med massiva synthmattor, vilket i det här fallet är ett förbaskat bra betyg.

Growlen är rå, grym och stundtals briljant, det jag kan sakna är en tyngd som bättre kan matcha de stenhårda riffen. Men på det stora hela lever musiken i symbios med Dolks vokala bidrag och skapar en helhet som på många sätt blir förträfflig. Skivans mörka och råa toner präglar den samtidigt som melodierna ger en helt annan nivå i musiken. Vissa partier är på gränsen till trallvänliga men utan att det blir poppigt eller larvigt, precis som bra pagan black metal ska vara.

Jag fullkomligt älskar sättet bandet binder ihop skivan trots den stora variation och dynamik som präglar den.  Men det som kanske imponerar mest är den nivå man lyckas hålla genom samtliga spår, alla åtta spåren är så gott som lika bra även om öppningsspåret Our Hounds, Our Legion och brutaltunga Swarm Norvegicus sticker ut lite över de andra.

Med Djevelmakt kan jag gott konstatera att musikåret 2014 har börjat på ett alldeles strålande sätt!

Du hittar Kampfar på facebook här.

Kampfars officiella sida hittar du här.

Här hittar du Djevelmakt på Spotify.

 

Within Temptation, Hydra
Satyricon, Satyricon

Pin It on Pinterest

Share This