Erik Nordström och Mats Norman kommer båda från Uppsala där de gick i skolan tillsammans så det blev en naturlig fortsättning att de två vännerna tillsammans skapade Lilla Sällskapet. De har även en annan gemensam nämnare, artisten Herbert Munkhammar. Erik sjunger i Ansiktet och Mats producerar Maskinen och Herbert är en del av dem båda. Inte så konstigt då att de, enligt mig, påminner om varandra en hel del främst i sina texter.

Albumet Nattdjur släpptes för bara en och en halv månad sen och duon har redan gett sig ut på turné runt om i Sverige. Slår man ihop denna skivas spår med deras tidigare låtar så har deras musik spelats över tio miljoner gånger på Spotify. Deras hitsingel Jag Vill Ut som släpptes 2012 har bara ensamt spelats över fem miljoner gånger. Skivan Nattdjur innehåller tio spår där mina favoriter helt klart är just Nattdjur och Punkideal som också finns bland duons top fem på Spotify.

Men det är något speciellt med Eriks röst som jag bara älskar. Det är något nytt men ändå så bekant. Fel på något sätt men ändå så himla rätt. Tillsammans med den nya popmusiken blir det något som jag bara vill höra mer och mer av. Det känns busigt och styggt på något sätt att de bryter ut från normen och gör något så nytänkande. Jag kan och vill inte få nog av dessa grabbar helt enkelt.

Jag kan bara spekulera men det här är nog långt ifrån allt vi hört och sett av duon, Lilla Sällskapet. 

Ni kan lyssna på albumet på Spotify här

Artistens Facebook finns här

Månegarm, Månegarm
W.A.S.P., Gologotha

Pin It on Pinterest

Share This