Linnea Ohlsons skiva Ah! är ett fantastiskt debutalbum i stilen Fantasy Cello Pop, som upphovskvinnan själv skriver på Facebook, vilket jag tycker är en bra beskrivning på hennes stil.
Det är en bra blandning av en slags modern klassisk musik, då vissa av låtarna är instrumentella, och popmusik. Hon använder sig enbart av cellon, och tillsammans med delay-effekter och en loop-pedal gör det att det blir ett speciellt intimt sound över hennes låtar. De är också inspelade i hemmet i Halmstad med sambon och producenten Fredrik Gicken Johanssons hjälp, och jag får för mig att det ökar låtarnas hjärta och själ.
 
Likt omslagets bild av henne i vatten, tar första spåret The Ocean med mig till havets djup. Den ensamma cellons olika toner och loopade melodier flyter ihop så mjukt i varandra att man nästan kan känna vågor runt sig. 
Hennes röst är personlig och hon lyckas få fram känslan i varje låt. Titelspåret Ah! har en uppfinningsrik och träffande text, och i Giddy up hör man lekfullheten och originaliteten hon besitter. Jag upplever hela albumet som nyskapande och unik och tror att alla kan uppskatta hennes musikalitet och tycka om låtarna även om man inte i vanliga fall gillar den här sortens musik.
 
Ah! finns på Spotify, lyssna här.
Elin Ruth - Queen of queens & the last man standing
Sectu, Gerra

Pin It on Pinterest

Share This