Soloprojektet drivet av J. Bergman har mognat sen senaste releasen 2012, The Cross känns mer genomtänkt och tydlig. Det är genomgående en fin industriell tyngd som speglar musiken, men spåren får ändå utrymme att sväva iväg och bilda en dynamik och flexibilitet som sträcker sig långt utöver hela metalgenren. Aggressiviteten är närvarande men återhållsam, ilska, ångest och energi pytsas ut i mer hanterbara doser och används mer som lim åt ett i övrigt spretigt alster.

Höjdpunkten på plattan är definitivt Colours som på ett fascinerande sätt fångar min uppmärksamhet helt och fullt. Jag får mycket vibbar från tidiga Pain men här är lagren fler och man har svårt att ana vad som väntar runt nästa hörn. Från start till mål är hela Ep:n spännande och det blir liksom aldrig tråkigt, vilket i och för sig inte är någon jätteprestation på fyra låtar. Men det är faktiskt också fyra låtar som tål att snurra flera varv i spelaren.

På det hela taget är det en väldigt lyckad skapelse, Bergman har lyckats hitta rätt väg för projektet och om The Cross är en hint om vad som väntar så är jag extremt nyfiken på nästa släpp. 

Du hittar M.M.I på Spotify här!

Du hittar dom på Facebook här!

Holerica, Silent Turmoil
Tria, Third Step; Revolution

Pin It on Pinterest

Share This