Ytterligare en anledning till duons framgångar är att Norlie & KKV först och främst är låtskrivare och deras texter är personliga som många kan relatera till. Det är enkelt att känna igen sig och även att sjunga med i de trall-vänliga låtarna och albumet Alla Våra Låtar är inget undantag. Jag gillar att killarna även vågar röra sig utanför hiphopens traditionella ramar och de gjorde tidigt avstamp i den nya eran av svensk rap som de delar med t.ex. Maskinen.  

Singeln Ingen Annan Rör Mig Som Du som återfinns på albumet knep förra året platsen som den mest streamade svenskspråkiga låten och även den näst mest streamade svenska låten.  Alla Våra Låtar kanske inte är en så komplicerad skiva men den får mig att bli glad och peppad. Spåren liknar varandra men det funkar absolut för mig då är jag en sucker för den svenska ”nya” hiphopen. Det är inte heller några direkta överraskningar på albumet men radiodängorna Din Idiot och Du Får Göra Vad Du Vill Med Mig är svårt att inte digga till.

Självklart var det planerat att Norlie & KKV skulle släppa albumet så här lagom till sommaren för det är verkligen sommardängor som vi hör. Men den låt som verkligen sticker ut är Västerbron som nog är en enda låten som jag vill dansa tryckare till istället för att hoppa runt på dansgolvet. Den är fin och kommer från och med idag hamna i min spellista. 

Skivan finns på Spotify, lyssna här. 

Steve Aoki - 4OKI
Lars Winnerbäck - Granit och morän

Pin It on Pinterest

Share This