Det finns två klara anledningar till att jag gillar den, dels så innehåller inte skivan ett enda lågvattenmärke även om några av spåren blir lite anonyma, men framförallt så är några av låtarna otroligt bra. Gilla Falla, Veteraner, Jämtlands president och titelspåret Järnbärarland är alla låtar som numer går varma hemma hos mig, de är allihopa unika och klassen på både låtmaterial och musikalitet är hög. Det är dock singeln Zombien Föds som går hem mest i min bok, den är folkligt och härligt men med en känsla av något annat, något odefinierbart.

Men det bästa med skivan är ändå att den fortsätter att växa för varje gång man lyssnar på den, den är fortsatt spännande och man hittar nya små favoritstycken och melodier hela tiden. Skivan blir aldrig spretig, den har en tydlig röd tråd utan att bli för likartad vilket gör den lättlyssnad men aldrig tråkig.

Sammanfattningsvis så är Järnbärarland en riktigt bra skiva som blivit en av årets hittills mest spännande skivsläpp och i kategorin vispop så har Stiko tagit ett ordentligt kliv mot den absoluta sverigetoppen, jag kan varmt rekommendera alla att ordentligt lyssna på skivan.

Du hittar Stiko på Facebook här

Gå in på Vandringsturnen.se för information om artisten och hans årliga vandringsturne

 

 

 

 

 

 

 

Hypocrisy, End Of Disclosure
Glara, Till min syster

Pin It on Pinterest

Share This