Någonstans i utkanten av den melodiska dödsmetallen svävar Sarea omkring, stundtals majestätiskt, stundtals hardcoregränsande och genomgående kompetent. This Is Not Goodbye är ingen svår historia, ofta direkt trallvänlig och sällan utanför det lättlyssnade men det finns ändå ett djup. Plattan växer för varje lyssning och en kan ständigt hitta nya små delar och passager att utforska, stycken som är njutbara och ger en dimension extra till musiken.

Visst, det finns en del brister och alla spåren håller inte hela vägen fram men som helhet är det en stabil och bra skiva. Det finns ett driv och en energi som hela tiden för musiken framåt även om det saknas ett omfång i tyngden för att det ska lyfta ordentligt. Den röda tråden som löper genom albumet är närvarande hela tiden men inte påträngande vilket ger en härlig dynamik utan det bli spretigt.

Chris Forsbergs vokala förmågor håller hög klass, hans register både i den rena sången och growlen är brett, inte alltid strålande men aldrig sämre än bra. Det är också vad som genomsyrar musiken, det är väldigt kompetent. Riffen är snygga utan att vara tillrättalagda, basgångarna ger tryck till kompen även om trummorna gärna hade kunnat få en mer utmärkande plats. 

På det hela taget är This Is Not Goodbye värd en chans, det är ett album som kanske inte riktigt står sig mot toppen av den melodiska dödsmetall-scenen men det är inte alls speciellt långt därifrån. 

Mapei, Hey Hey
Style of Eye - Footprints

Pin It on Pinterest

Share This