Stefan Lundgren känns överlag ännu säkrare i growlen än tidigare, pondusen är stundtals överväldigande och passar finfint in i de kraftfulla riffen som dominerar musiken. Melodierna är inte lika närvarande som på Gerra utan vävs in i musiken på ett mer övertygande sätt och ger mer kraft åt det brutala. Doominfluenserna är ständigt i bakgrunden och pockar på för uppmärksamhet utan att bli ett dominerande inslag i ljudbilden. 

Plattan saknar egentligen helt dalar, jämnheten är slående men jag saknar kanske ett eller två spår som verkligen höjer sig över mängden. Både The Wanderer och riffdrivna Perpetual Spectre är visserligen trevliga inslag som höjer helheten men, jag kommer ändå inte riktigt ifrån känslan att det där lilla extra saknas.

Sectu har verkligen överträffat sig själva och lyckats komponera ihop en skiva som med full kraft siktar mot solar plexus. En total, pondusfylld överkörning som inte lämnar värst mycket utrymme för tolkningar. Det här är verkligen brutaldöds i sin bästa form där kommersialismen hamnar långt ner i soptunnan, helt enkelt ett förbaskat fint album precis i min smak som dock saknar det där verkligt unika för att ta Sectu upp till toppen.

Här hittar du Sectu på Facebook!

Här hittar du Sectu på Spotify!

First Aid Kit, Stay Gold
Septekh, Plan For World Domination

Pin It on Pinterest

Share This