Visst, det finns en del brister i den timlånga produktionen, men bristerna tycks passa in perfekt i den råa ljudbild och de härliga skiftningarna som dominerar skapelsen. Till exempel så är Nils ”GRZNLS” Mesekes growl knappast den snyggaste eller bästa som finns därute men det gör absolut ingeting, jag fullkomligt älskar den grisigt skitiga stämningen Meseke skapar. Jag älskar hur growlen går in i symbios med de tunga riffen och den råa feelingen samtidigt som den är otyglad, spretar iväg och skänker den lilla extra energi som behövs för att hålla mig intresserad hela vägen ut.

Jag kan egentligen inte finna några större svackor i låtlistan, produktionen känns genomtänkt, dynamisk och Septekh har fått ihop en röd tråd som aldrig stannar av eller blir tråkig. Plan For World Domination kastar lyssnaren från brutalt örongodis i Black Shores till råa, snabba och helt klart fantastiska Desdaemonia. Eller vad sägs om doominspirerade stycket Fuck Dollar som erbjuder en progressiv tyngd som man hela tiden undrar vart den ska ta vägen.

Utmärkelsen till bästa spåret går ändå till tokdödaren Superheated Liquid Iron Core som levererar en käftsmäll som är omöjlig att skaka av sig. Ta bara dryga 3 minuter, sätt dig ner och njut av riffen men framförallt av Patrik Ströms fenomenala basgångar. Till och med David Wikströms solo känns helt rätt även om jag i vanliga fall avskyr gitarrsolon.

Nej, det är bara knyta flugan, vaxa mustaschen och lyssna igenom en lysande platta från start till mål!

Sectu, Nefarious
Holerica, Silent Turmoil

Pin It on Pinterest

Share This