EP:n börjar dock med ett intro, Lex Styx som jag mest anser vara utfyllnad, speciellt på en skiva som klockar in på drygt tjugo minuter. Men introt följs upp av det helt lysande titelspåret, Be Reborn, som får mig att dra paralleller till band som In Flames, Sepultura och Pantera. Låten är melodisk men samtidigt brutal och skitig vilket sätter tonen för resten av plattan.

Med plattans tredje spår visar Seventribe att de kan leverera musik som är dynamisk och intressant. Låten, som heter Takedown Syndrome, är en trevlig historia med höjdpunkten i ett ruggigt grymt breakdown. Den följs upp av den lite råare The Aftermath som också den håller väldigt hög klass, dels musikaliskt men också som underhållning.

Med den tunga och brutala Make Me Dead, avslutas EP:n på ett fantastiskt sätt, den knyter ihop säcken och avslutar den röda tråden som funnits genom alla spåren. Den spinner vidare på det lyckade konceptet och har influenser från melodisk death metal, hardcore och klassisk heavy metal. Hela EP:n är helt klart värd att
lyssna på och även om den inte är jätteinnovativ så känns den ändå fräsch och med titelspåret får i alla fall jag den höjdpunkt som jag kräver av en bra skiva men det som framförallt gör att jag gillar den är att Seventribe lyckas blanda så olika moment men ändå lyckas hålla den röda tråden och får mig att tycka att det är intressant även tionde gången jag lyssnar på den.

Du hittar Seventribe på Facebook här

Du hittar Seventribe på Spotify här

Seventribes Myspace hittar du här

 

 

 

 

 

The Knife, Shaking The Habitual
Saturday, Monday, The Ocean

Pin It on Pinterest

Share This