Titelspåret, Peter Pan Syndrome, är en typ av hyllning till ungdomen och brottas med dilemmat om att inte vilja bli vuxen. Andralåten I’ve been up är en glad och energirik melodi som får mig att känna lite samma känsla som när jag första gången hörde Håkan Hellström. Nu menar jag inte att Joel låter som Håkan, det gör han inte alls, men det finns en ungdomlig energi i musiken som påminner om Duracellkaninen Håkan. Grädden på moset är den där lilla indiepopklingande gitarrslingan under refrängen, den får mitt hjärta att slå extraslag.

EP:ns sista spår, Adios Amigos, handlar om splittringen av Joels tidigare punkband NEMAS. Mycket kärlek hör jag här. En typ av ”det var fina tider, men nu har vi gått vidare”-känsla i låten. Den får mig osökt att tänka på Green Days klassiker Good riddance (Time of your life). Melodin är oemotståndligt trallvänlig och jag märker att jag redan efter två lyssningar går runt och gnolar på den. Utsökt, bästa låten på EP:n!

The Peter Pan Syndrome är Joel Regals första skivsläpp. Jag sitter i spänd förväntan och hoppas på fler släpp inom en snar framtid. Jobba på i samma goda stil Joel, så kommer detta gå hur bra som helst!

Albumet finns på Spotify, klicka här. spotify_icon_thumb

Joel Regal finns också på myspace, klicka här.

Skivrecension, Kim Stranne, Ett arv
Skivrecension, Chris Michols Band, Scar Trek

Pin It on Pinterest

Share This