Jag måste erkänna att jag var lite tveksamt inställd till den här skivan när jag först fick den och det dröjde länge innan jag faktiskt lyssnade igenom den. Något som jag bittert ångrar i efterhand… Jag blir omedelbart barnsligt förtjust i inledande spåret Row Your Boat, kanske för att den har lånat en textrad från en barnvisa? Den låten känns som en behaglig ingång till den betydligt mer allvarligare About To Leave, en låt som handlar om att bryta upp.

Det låter både vemodigt och storslaget om Josefinas musik, den får mig att både vilja skratta och gråta. Jag tilltalas av att det låter enkelt och följsamt samtidigt som att det låter annorlunda. Det här är inte musik som är skapad för gitarr, bas och trummor utan en uppsjö av olika instrument får ta plats. En tvärflöjt tittar fram, en klarinett blir ett oväntat inslag på Eternally Yours och en marimba dyker upp på flera av låtarna.

För mig är Josefina Sanner en ny upptäckt vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon är något av en doldis i Sverige. Ute i den stora vida världen har hon redan gjort sig ett namn som både artist och låtskrivare.  Jag hoppas att hon nu kommer uppmärksammas även här hemma i Sverige, det vore verkligen välförtjänt.

Skivrecension, Emelie Rose, Don't You Worry
Skivrecension, Rebekka Karijord, The noble art of letting go

Pin It on Pinterest

Share This